Over Metis Zorg

Metis Zorg is de eenvrouwszaak van Petra Schaftenaar

Ik werk sinds 1993 in de (forensische) ggz in diverse functies. In 2018 ben ik mijn eigen bedrijf gestart, van waaruit ik les geef, onderzoek doe en in te zetten ben als (project)manager. Hiernaast ben ik bestuurslid bij het Utrechtse Wegloophuis en lid van de Raad van Toezicht van Exodus Midden-Nederland. 

Eerder werkte ik als sociotherapeut, leidinggevende, eindverantwoordelijke en onderzoeker. Dit deed ik in forensische instellingen (FPC, FPK), in penitentiaire omgeving (PBC) en in beschermd wonen (RIBW).  Ik studeerde inrichtingswerk aan de Hogeschool van Amsterdam en bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit. Aan de Universiteit voor Humanistiek promoveerde ik op een onderzoek naar ‘de waarde en betekenis van relationele zorgverlening in de forensische psychiatrie’. Dit onderzoek heb ik uitgevoerd vanuit mijn functie als zorginnnovator en onderzoeker  bij Inforsa (onderdeel van Arkin), samen met de Stichting Presentie (Prof. dr. A. Baart).  

Mijn LinkedIn profiel vindt u hier:  Petra Schaftenaar

Opdrachtgevers en deelnemers over…

'Petra verzorgt de lesdagen met het thema “Dwangreductie en de-escalatie” in het leertraject voor de medewerkers van de Borginstellingen. Het lukt Petra om van een groep medewerkers die elkaar niet kennen een “warme” groep te maken, die dilemma’s met elkaar delen en van en met elkaar willen leren. De medewerkers krijgen handvatten die ze direct in hun werk kunnen gebruiken. Petra heeft een prettige no-nonsense houding, is concreet, helder en oplossingsgericht. De medewerkers kenmerken haar als, bekwaam, kundig en open. Petra heeft duidelijk kennis van zaken en geeft haar mening. Ik ben heel blij dat ik met haar mag samenwerken!'
Petra Sterken
Projectmanager De Borg, landelijk expertisecentrum SGLVG, juli 2019
'Wat heb ik genoten van je training. De hoeveelheid kennis en professie die jij met ons gedeeld hebt daar ben ik echt van onder de indruk. Wat een vakvrouw ben jij! Dank voor de energie en informatie die je deelde met de groep zorgprofessionals.'
Marina Riemens
Zorgarrangeur, Pameijer, juli 2019
'Vanuit de Forensische Academie RINO Groep werken wij al meer dan 8 jaar samen in opleidingen, cursussen en advies trajecten. Petra Schaftenaar kenmerkt zich door snel denken, een heldere en goed onderbouwde mening, en een niet lullen maar poetsen mentaliteit. In haar rol als hoofdopleider komen haar kwaliteiten als, docent, manager, adviseur en netwerker goed tot hun recht. Ik waardeer het vermogen van Petra om de lat hoog te durven leggen voor de hulpverlener, zoals zij dit ook voor haar zelf doet. Ik heb bewondering voor haar time management, energie niveau en de kwaliteit die zij aflevert. Namens al mijn collegae van de Forensische Academie, we werken graag met je samen!'. 
Roderick Jansen
RINO Groep Utrecht, juli 2018
"Petra geeft ons advies en verzorgt opleidingen voor onze medewerkers die mensen met een forensische achtergrond begeleiden naar herstel en een zelfstandig bestaan. Petra is concreet, helder en oplossingsgericht in haar advies. Helpt om de uitdagingen overzichtelijk te houden en vooral te kijken naar wat is nu nodig. Zo ervaren de teams direct handvatten die ze kunnen gebruiken bij presentiegericht begeleiden en vooral het gewoon doen. Waarbij de nadruk ligt op zowel gewoon maar ook op doen. Petra heeft grote kennis van zaken waardoor ieder onderwerp op verschillende manieren aangevlogen kan worden, net wat de groep of het individu nodig heeft. Als adviseur schroomt ze niet haar mening duidelijk neer te leggen met ook een mooi aanbod voor een oplossing. Ze voelt snel als een collega die betrokken en nabij is. Te raadplegen wanneer nodig maar altijd met oog voor eigen rol. Ideale adviseur!" 
Sophie Houtzager
Regiomanager RIBW Fonteynenburg, augustus 2018

Ook ik heb, als u van mijn diensten gebruik maakt, voorwaarden waaronder dat gebeurt: de ‘kleine letters’.

In de basis komt het hier op neer: wij spreken iets af, we houden ons daar beiden aan, ik stuur een factuur en die wordt door u binnen twee weken betaald. Mocht u toch onder de afspraak uit willen, of mocht er iets stuk of mis gaan, dan gelden mijn aanvullende voorwaarden. Ik heb ze apart opgesteld voor scholing en in-company training en voor onderzoek, project- en interimwerk. 


» Specifieke voorwaarden Scholing

» Specifieke voorwaarden Onderzoek, Project- en Interimwerk